The Global Citizen Movement

Storytelling for Global Goals is ontwikkeld voor vooruitstrevende steden & gemeenten in Nederland die zich hebben gecommitteerd aan de 17 global goals en hun bewoners actief willen betrekken bij het nastreven van deze doelen.

Het is tijd om deglobal goalsécht tot leven te laten komen in jouw stad!


De meeste mensen hebben geen beeld van hoe ze op lokaal niveau kunnen bijdragen aan de global goals. Deze voelen groot en ongrijpbaar. En dat is zonde, want het is juist de persoonlijke verbinding met de global goals die mensen aanzet om met hun eigen unieke kracht het verschil te maken. De global goals mogen meer gaan spreken, tastbaarder worden en dichter bij de bewoners van jouw stad komen te staan.

Onze unieke kracht ligt precies daar. Wij zetten de kracht van community en storytelling in om mensen te verbinden, inspireren en activeren. En we zijn er klaar voor om die kracht naar jouw stad te brengen. Samen met de bewoners gaan we de global goals écht tot leven laten komen!

Met storytelling brengen we de global goals dichter bij de bewoners van jouw stad

Storytelling helpt bewoners uit te vinden hoe ze met hun unieke persoonlijke skills en interesses impact kunnen maken in eigen stad.

Hoe community en storytelling de global goals laten leven in jouw stad.


Jouw stad zit vol met lokale initiatieven die werken aan de global goals én vol met bewoners die willen bijdragen aan een duurzame toekomst. De verhalen achter deze initiatieven hebben de magische kracht om als een spiegel te fungeren waarin bewoners zichzelf kunnen herkennen. Door deze verhalen te vertellen kunnen we bewoners helpen uit te vinden hoe ze met hun unieke persoonlijke skills en interesses zelf kunnen bijdragen aan de goals.

We brengen de mensen en organisaties van jouw stad die voor de global goals willen gaan staan bij elkaar in een community van goal keepers en storytellers. Samen gaan we op zoek naar de pioniers van jouw stad en bundelen hun verhalen tot het gezicht van de global goals.

Hoe gaan we dit doen?

1.

Een community van goal keepers & storytellers

Samen met de lokale organisaties die zich inzetten voor een duurzame toekomst voor de stad brengen we een community van goal keepers & storytellers bij elkaar. Dit zijn mensen van de gemeente, hogescholen, sociale organisaties, platforms, wijkkranten, etc. die de global goals meer tot leven willen laten komen onder de bewoners van jouw stad. Deze community komt elke twee maanden bij elkaar om in kaart te brengen wat er speelt in het global goal landschap van de stad en te bepalen welke verhalen er verteld moeten worden om bewoners te inspireren en activeren.

We geloven dat samenwerking de sleutel is. Als er in jouw stad organisaties actief zijn met het uitdragen van de global goals, bundelen we graag onze krachten!


2.

Krachtige storytelling

Als we weten welke verhalen we willen vertellen en er mensen klaar staan om deze te verspreiden is het tijd om te bepalen welke vorm van storytelling het best kan worden ingezet. We werken met een aantal krachtige storytelling concepten die speciaal zijn ontwikkeld om de global goals dichter bij de bewoners van jouw stad te brengen.

In hoe we deze verhalen vormgeven staat het doel centraal: bewoners inspireren om met hun unieke persoonlijke skills en interesses bij te dragen aan de global goals. Iedereen die deze missie met ons deelt is daarom vrij om onze verhalen daarvoor te gebruiken. Samen met de community van goal keepers & storytellers zorgen we dat zo veel mogelijk mensen geïnspireerd en geactiveerd worden.

Onze storytelling
concepten

Storytelling is een kunstvorm en er zijn eindeloos veel mogelijkheden om een verhaal krachtig over te brengen. We werken samen met getalenteerde creatievelingen die worden gedreven door hun groene hart en elk gespecialiseerd zijn in hun eigen vorm van storytelling.

Multi inzetbare illustraties

Veel mensen zijn visueel ingesteld en dit geeft illustraties de kracht om met één beeld veel moois los te maken. We creëren illustraties vol herkenbare elementen uit de stad die laten zien dat de global goals leven. Ze kunnen worden gebruikt als posters, in magazines, op websites en meer.

Video portretten van global citizens

In mini documentaires leggen we portretten vast van bewoners die met hun unieke kracht kleine of grote steentjes bijdragen aan de global goals. Persoonlijke en inspirerende video’s waar mensen zichzelf in kunnen herkennen.

Bekijk een voorbeeld
Lokale global goals quiz

We ontwikkelen op maat gemaakte quizzen waarvan het resultaat laat zien met welke global goals iemand zich het meest verbonden voelt en welke concrete lokale projecten daarbij aansluiten. Deze kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt als begeleidend materiaal voor workshops & cursussen of op scholen.

Bekijk een voorbeeld
Stadsgidsen voor global citizens

Onze stadsgidsen bundelen de verhalen van lokale initiatieven die positieve impact maken. Ze bieden een overzicht van de pioniers die het verschil maken in jouw stad en maken het toegankelijk voor bewoners en bezoekers om onderdeel te worden van hun projecten.

Bekijk een voorbeeld

Wie zijn wij?

Wij zijn The Global Citizen Movement, een team van global citizens die zich gepassioneerd inzetten voor een duurzame toekomst voor onze steden. Wij geloven dat iedereen een unieke kracht in zich heeft om daaraan bij te dragen. Door de juiste mensen en verhalen bij elkaar te brengen kunnen we die kracht activeren bij de bewoners van jouw stad. En dat is precies waar wij goed in zijn!

Rosa Hudepohl
De strateeg

Rosa's brein is voortdurend bezig connecties te leggen en mensen te verbinden aan visies, ideeën en initiatieven die de wereld mooier maken. Haar vermogen om gedurfde dromen om te zetten in sterke concepten en haar daadkracht om die uit te voeren vormen de brandstof van ons werk.

Leer Rosa kennen
Anouschka Trauschke
De verbinder

Anouschka bezit een enorme berg aan ervaring in het creëren van communities van ondernemers en visionairs. Als een spin in het web van doelen en belangen brengt en houdt ze mensen van verschillende achtergronden bij elkaar om samen vooruit te bewegen richting een duurzame toekomst.

Leer Anouschka kennen
Juliette Krantz
De verbeelder

Juliette gelooft dat een stad organisch wordt gebouwd door haar bewoners. Ze heeft een onwaarschijnlijk oog voor detail. Dit zet ze in voor het doorgronden van het sociale weefsel van een stad én voor de illustraties die ze creëert om wat ze daar ontdekt naar de voorgrond te brengen.

Wij zijn er klaar voor!

The Global Citizen Movement gaat dit jaar aan de slag met drie van de meest vooruitstrevende global goals gemeenten van Nederland. Is jouw gemeente daar één van?

Plan een gesprek met Rosa Vraag een offerte aan